Ko će suze da briše kad te ne bude više?

Prva knjiga o kojoj sam odlučila pisati, zove se “Ko će suze da briše kad te ne bude više?” , od autora jedne od najprodavanijih inspiracijskih knjiga “Kaluđer koji je prodao svoj ferrari”, Robin Sharma. Nakon što sam pročitala dve njegove knjige, shvatila sam da je Robin Sharma, iako pisac jednog svjetskog bestsellera, zapravo  prilično podcijenjen kao autor, ali i sama motivacija nas ljudi da budemo bolji je mnogo zapostavljena. Smatram da bi svako u životu trebao da pročita barem jednu kvalitetnu knjigu na temu ličnog rasta. To su obično one knjige koje te uzdrmaju i natjeraju na promjene. Iz ličnog iskustva mogu reći da sam doživjela dvije takve knjige, na samom početku svog putovanja prema ličnom rastu i usavršavanju, a o njima ću govoriti malo kasnije.

Ova knjiga je prije svega fokusirana na čitaoca, što mi se jako sviđa. Autor se obraća čitaocu tokom cijele knjige, podstičući ga da se zapita da li je način na koji trenutno živi svoj život, zapravo najbolji način da ga živi, ili može i mnogo bolje. Podsjeća nas da postoje neke stvari koje nam mogu služiti u postizanju sklada i osjećaja radosti, kao i način da se nosimo sa svakodnevnim izazovima. Knjiga nije prevelika, ima nekih 180 stranica. Lako se čita, a stranice su ispunjene kratkim životnim poukama ili smijernicama. Svaki naslov zauzima oko 1-2 stranice. 

 

01

Ovu knjigu preporučujem svakome, bez obzira na bilo kakva opredjeljenja, godine i pol. Tako da, ako želite knjigu koja će vas podstaći da promijenite svoj život, ovo je idealna knjiga za vas. 

 

Knjiga se može naći i u pdf formatu na srpskom, i naravno, na engleskom jeziku. Ostaviću adresu ili link knjige na SlideShare-u, kao i još neke korisne linkove.

  • “Ne zaboravite da genija čini 99 procenata inspiracije.”
  • “Ne zaboravite da uviđanje prethodi promeni”

  • “Ne opterećujte se onim što ne možete da promenite”

http://www.robinsharma.com/blog/

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s